1 2

sectiunea interior

Emese Ienes, Bogdan Ionescu

CUBE

loc 3

1 voturi

amplasament:
Timisoara
proiectare:
2009
constructie:
2009
biroul I firma:
Experimental Studio of Architecture
colaborator[i]:
Eugen Neacsu
suprafata:
57,2 mp
buget:
fotograf[i]:
Bogdan Ionescu, Eugen Neacsu
panouri:
2

Magazinul CUBE este un magazin de echipament sportiv pentru snowboarding/ skateboarding + accesorii, si in acelasi timp, un magazin de streetwear (constand din haine, pantofi, sepci, etc). Magazinul se adreseaza unei categorii foarte clare de clienti; cerintei de functionalitate i se adauga cerinta de creare a unei identitati. Proiectarea magazinului si crearea identitatii au fost doua procese care s-au desfasurat in paralel, aici fiind esentiala colaborarea pe care am avut-o cu E. Neacsu, graphic designer.
In momentul in care am fost contractati pentru a raspunde acestor cerinte, spatiul magazinului era deja impartit printr-un planseu de lemn sustinut de o structura de grinzi si stalpi de lemn, care genera o supanta conectata de parter printr-o scara; spatiul de sub scara urma sa fie folosit ca si cabina de proba. Provocarea a fost sa proiectam magazinul plecand de la aceasta impartirea existenta. Am propus trei operatii: prima - crearea de suporturi pentru expunerea produselor, montate in special pe pereti + mobilier; a doua - designul spatiului central generat de balustrada metalica; a treia - designul celor doua vitrine.
In cazul suporturilor, cerinta clientului a fost gasirea unei solutii care sa permita expunerea pe acelasi suport a unor produse diferite (in functie de sezon, cerere, etc). Suportii creati consta din scanduri de lemn vopsite in care se infileteaza tije metalice pe care se expune marfa; aceste tije (care se pot infileta sau nu intr-un anumit loc) permit expunerea diverselor produse existente in shop. Am propus un joc bazat pe relatia dintre lemnul natur si cel vopsit al-negru; textura suportilor de pantofi este strans legata si de indentitatea magazinului, o textura asemanatoare regasindu-se in logo, pe materialele promotionale, etc.
Alt tip de suport a fost creat pentru placile de skateboard; suportul consta din placi de lemn natur montate intr-un sistem armonica. Sistemul permite expunerea unui numar mai mare de produse si permite unghiuri diferite de privire pentru cumparatori, in functie de directia de parcurgere.
Spatiul central, in directa relatie cu una dintre vitrine, permite o perspectiva de ansamblu asupra intregului magazin. Aici tema a constat in special in generarea acestui spatiu - planseul si balustrada de lemn a scarii generau un spatiu amorf; balustrada metalica propusa inconjoara intreg acest spatiu, functionand ca suport dar si conducand cumparatorul la urmatorul nivel. Foarte grafica, balustrada are si o permeabilitate vizuala - am folosit tabla expandata montata pe profilele laminate.
Designul vitrinelor - constand dintr-un autocolant lipit direct de sticla (in cazul vitrinei de la intrare, iar in cazul celeilalte si dintr-un mesh din ochiuri translucide de plastic) - pleaca de la aceeasi identitate grafica a magazinului: o textura care permite o anumita trasnparenta sau opacitate; in final este vorba de o compozitie in trei layere de texturi care se suprapun in diverse moduri.

alte lucrari ale acelorasi autori

Emese Ienes, Bogdan Ionescu

Casa IC

comentarii [0]

Adauga comentarii