1 2

sectiunea peste1000

Georgeta Trimbitas, Raphael Harkai

Amenajare si extindere Baza Sportiva A.E.M.

loc 6

13 voturi

amplasament:
Timisoara
proiectare:
2003
constructie:
2010
biroul I firma:
Arhitect Trimbitas
colaborator[i]:
Roxana Surca. Camil Milincu
suprafata:
2.022 mp
buget:
fotograf[i]:
Georgeta Trimbitas, Raphael Harkai
panouri:
2

colaboratori:
S.C. LOCUINŢE CON-PROIECT S.R.L. S.C. GE CONSTRUCT S.R.L., S.C. DARO PROIECT S.R.L.. Ioan Samuilă, S.C. INTERIO S.R.L.. S.C. SERVCON S.A.. S.C. NGF Construct S.R.L.
---------------

Lucrarea de faţă a avut ca punct de pornire reabilitarea şi amenajarea unei baze sportive existente, ce se compunea dintr-un imobil, terenuri de tenis şi minifotbal respectiv două bazine de înnot în aer liber, unul pentru copii celălalt pentru adulţi. Imobilul existent era amplasat în colţul din dreapta spate al parcelei având funcţiunea de cazare şi restaurant.
În varianta iniţială beneficiarul a dorit păstrarea dotărilor sportive aflate pe teren şi reabilitarea clădirii existente prin refuncţionalizarea şi ridicarea nivelului de dotare şi finisare.
În timp însă proiectul capătă o dinamică variabilă, uneori cu pauze, alte ori cu accelerări bruşte sau schimbări de direcţie rezultând o lucrare ce a crescut şi s-a adaptat, de mai multe ori la nevoile beneficiarului.
Cu toate acestea câteva caracteristici de bază, conturate încă de la începutul proiectării au fost urmărite şi aplicate pe toată perioada lucrării. Printre acestea putem enumera: păstrarea caracterului sportiv şi de agrement al bazei, adoptarea unei soluţii pavilionare pentru extinderea clădirii existente ca să se păstreze aparenţa unei scări şi dimensiuni reduse a ansamblului sau folosirea unor forme simple dar cu un nivel de finisare şi dotare cât mai ridicat posibil.
În final soluţia realizată schimbă semnificativ volumetria clădirii iniţiale, rezultând un ansamblu de trei corpuri distincte, având funcţiuni precum restaurantul şi clubul grupate într-un corp, iar în celelalte două corpuri apartamente şi garsoniere. Acestea sunt masive din zidărie şi se unesc prin intermediul unui corp care este transparent, din sticlă şi metal. Este foarte probabil ca tehnologia folosită la realizarea acestuia, respectiv panouri de sticlă termoizolantă prinsă în puncte, să fi fost o premieră pentru această parte a ţării deoarece surprizele nu s-au lăsat aşteptate când „precizia occidentală” a întâlnit „precizia autohtonă”.
Atmosfera interioară a clădirii s-a dorit selectă şi luxoasă dar care să aducă mai degrabă cu o locuinţă decât cu un hotel. Astfel că pentru finisaje sau folosit doar materiale naturale precum piatra sau lemnul. Fiecare spaţiu a fost amenajat şi mobilat diferit de celelalte. Pentru a putea păstra totuşi unitatea ansamblului, s-a folosit un număr redus de materiale şi culori care în proporţii şi combinaţii diferite pot fi găsite prin toată clădirea.
Pe viitor se intenţionează extinderea ansamblului cu încă un pavilion ce urmează să găzduiască o piscină cu toate dotările aferente.
La exterior poziţia şi numărul terenurilor de sport a fost modificată faţă de situaţia iniţială, fiind în curs de amenajare un teren de tenis şi un teren de minifotbal, fiecare beneficiind şi de nocturnă. În rest s-a extins suprafaţa spaţiilor verzi şi sau mai amenajat locuri de parcare pentru clienţii bazei sportive.

alte lucrari ale acelorasi autori

Georgeta Trimbitas, Raphael Harkai

Amenajare si extindere Baza Sportiva A.E.M.

comentarii [3]

sverigapotek
priser apoteket Stockholm, http://sverige-apotek.life/eulexine.html , köp i Sverige göteborg.

CharlesEvift
More info!

vizirul
"se vede" sectiunea de aur. Sa tot lucrezi intr-un spatiu ca acesta... ideile care vin folosesc canalele fixate de mediul in care te gasesti. Buna treaba domnule!

Adauga comentarii