18 decembrie 2009
ora 17:05

Dorin STEFAN – 7 proiecte (6, 6+1), o abordare contextuala

regulament concurs foto
Fisiere
regulament_concurs_foto.pdf

Timisoara
10-19 decembrie 2009


informatii
începand din noiembrie pe:
www.anualadearhitectura.ro si www.blog.de-arhitectura.ro

Eveniment organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania Filiala Timis si revista de arhitectura cu sprijinul financiar al O.A.R.
Perioada desfasurarii: 16 noiembrie – 19 decembrie 2009
Organizator: O.A.R. Filiala Teritoriala Timis prin A_tA 2009
Tema concursului: Se pot prezenta fotografii care reprezinta spatii si/sau scene urbane, peisaje, arhitectura si detalii din categoriile enumerate mai înainte.

Durata concursului:
• 16 noiembrie – 7 decembrie 2009 înscrierea fotografiilor
• 7 decembrie 2009 ora 16:00 data limita de înscriere a fotografiilor (data expeditiei pentru cele trimise prin posta sau servicii de curierat)
• 9 - 10 decembrie 2009 selectarea fotografiilor finale care vor fi supuse jurizarii si votului public
• 12 decembrie 2009 – deschiderea expozitiei de fotografie
• 18 decembrie 2009 – jurizarea lucrarilor fotografice si contabilizarea votului publicului
• 19 decembrie 2009 – decernarea premiilor în cadrul Serii Arhitecturii
Juriul va fi format din arhitecti, designeri si fotografi, componenta exacta urmand a fi anuntata înainte de data de 7 decembrie.

Premii:
Se va acorda un premiu Iîn valoare neta de 1200 lei, un premiu IIîn valoare neta de 800 lei si un premiu IIIîn valoare neta de 400 lei si un premiu de popularitate de 400 lei. În cazurile justificate de nivelul sau numarul lucrarilor prezentate, juriul poate hotarî sa nu acorde unul sau mai multe din aceste premii, precum si sa acorde mentiunile în carti sau alte obiecte.

Concurentii:
La concurs poate participa orice arhitect, membru al filialei teritoriale Timis a O.A.R. Membri juriului nu pot participa la concurs.

CONDITII:
Fiecare concurent poate prezenta un numar de maximum 10 fotografii, alb-negru si/sau color, pe hartie mata sau lucioasa cu greutatea de pana la 250 g/m2, în format cu lungimea si/sau înaltimea maxima de 42 cm si minima de 14 cm.
Pentru prezentarea pe site, realizarea de materiale promotionale si posibila publicare, concurentii trebuie sa puna la dispozitia organizatorilor fotografiile în format digital tiff sau jpg la 300 dpi si jpg la 72 dpi, cu rezolutia de minima de 1280 pixeli, latura lunga.
Fiecare fotografie va avea înscris pe spate un cod de identificare al concurentului format din 3 cifre si 5 litere, toate caracter arial de 14, numai litere mari, (ex. 123 ABCDE) si titlul imaginii respective – maxim 5 cuvinte –, iar pentru cele „fara titlu” se va scrie ca atare.
La înscriere, concurentul va depune odata cu imaginile un plic închis avand la exterior codul de identificare înscris pe fotografiile propri si la interior datele de identificare: nume prenume, act de identitate valid CI/BI. De asemenea concurentul va depune si un CD/ DVDcu imaginile prezentate în concurs avand înscris pe el codul de identificare.
Fotografiile, plicul si CD-ul/DVD-ul se depun, direct sau prin posta la sediul O.A.R. Filiala Timis, Timisoara str. Diaconu Coresi nr. 12, cod 300588.
Pentru fotografiile prezentate în concurs, vor fi acceptate operatiuni de taiere, retus, modificari si corectie de culoare/luminozitate/contrast, filtrari, dar nu vor fi admise fotomontaje. În cazul unor divergente legate de prelucrarea fotografiilor, la solicitarea
Organizatorului oricare dintre concurenti va pune la dispozitia acestuia sursele originale ale fotografiilor (negativ color sau alb-negru, diapozitiv, formatul digital original la rezolutia maxima nativa).
Prin participarea la concurs, concurentii îsi dau acordul privind expunerea fotografiilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de au¬tor, iar orice reproducere si publicare pentru promovarea concursului se va face de catre
Organizator cu evidentierea numelui autorului si a titlului lucrarii.
Fotografiile înscrise trebuie sa fie originale, realizate de Concurenti si sa nu fi concurat într-o competitie similara. Organizatorul nu îsi asuma raspunderea pentru nici o fotografie însusita în mod ilegal de catre Concurenti.
Fotografiile trimise la concurs nu se returneaza. Trimiterea unei fotografii nu constituie o garantie ca aceasta va participa la concurs, Organizatorul avand dreptul sa refuze o fotografie daca aceasta nu corespunde standardului concursului sau daca nu respecta toate prevederile acestui regulament, fara a fi obligat sa justifice Concurentilor decizia luata. Organizatorul poate retrage din concurs orice fotografie care este descoperita ca încalcand prezentul regulament, chiar daca initial a fost acceptata.
Toate fotografiile primite la concurs vor fi filtrate si validate de catre Organizator conform termenilor si conditiilor acestui regulament. Fotografiile ramase în concurs vor fi puse la dispozitia unui juriu stabilit de catre Organizator care va face selectia finala si va desemna fotografiile castigatoare ale premiilor 1, 2 si 3 si ale premiului de popularitate. Selectia de fotografii va fi expusa public (fizic si electronic) si va face obiectul voturilor acordate de public în perioada 12-18 dec 2009 pentru desemnarea premiului de popularitate.
Imaginea castigatoare este aleasa în urma punctajului obtinut, acordat de membri juriului, deciziile acestuia fiind irevocabile. Evaluarea se va face dupa urmatoarele criterii: creativitate, originalitate, idee, calitate tehnica, estetica imaginii.

ALTE DISPOZITII: Fotografiile înscrise de catre Concurenti trebuie sa îndeplineasca toti termenii si toate conditiile acestui regulament.