1 2

sectiunea interior

Claudiu Toma, Attila Wenczel, Maja Baldea

BlackBox

loc 2

15 voturi

amplasament:
Timisoara, Iulius Mall
proiectare:
-
constructie:
2010
biroul I firma:
Parasite Studio
colaborator[i]:
Marius Dumitrascu, Vlad Benec
suprafata:
2.000 mp
buget:
fotograf[i]:
Marius Dumitrascu, Parasite Studio
panouri:
2

Propunerea nostra a pornit de la crearea unei cutii negre atat formal cat si conceptual, un spatiu abstract ce nu respira spre exterior dar care in acelasi timp pastreaza memoria evenimentelor.
Peste structura am suprapus doua elemente cu rol unificator care sa dea sens spatiului - primul a fost o banda alcatuita din peretii perimetrali care invaluie intreg spatiul impreuna cu spatiile obiect ale anexelor, iar al doilea element este lumina artificiala care prin dinamica, intensitate si culoare modifica spatiul si in acelasi timp il zonifica discret in tipuri diferite de spatii.
Spatiile tehnice si functiunile suport prezente in spatiul major au fost inglobate asemenea unor obiecte in peretele - banda devenind mici landmark-uri pentru zona de bar, peretele circular destinat proiectiilor pentru zona de biliard, spatiul de fumatori pentru zona de bowlig sau spatiul de jocuri. Cilindrul central este singurul care ofera contact filtrat cu exteriorul in acest spatiu atemporal – lumina naturala patrunde la baza peretelui indicand discret trecerea timpului, in paralel cu proiectiile video de deasupra ce anima atmosfera interioara.
Directionarea in spatiu a constituit de la inceput o tema aparte. Mocheta a fost personalizata asemenea unei harti interioare care utilizeaza texte si trasee imprimate pentru a indica zonele functionale distincte.
Pentru intreaga amenajare am dorit crearea unei identitati conceptuale puternice in jurul ideii de Blackbox, definind toate elementele care alcatuiesc intregul, sigla, mobilierul si intreagul context interior.

alte lucrari ale acelorasi autori

Claudiu Toma, Attila Wenczel, Maja Baldea

O casa pe deal

comentarii [4]

VeEQgJk3Q
This does look prioismng. I'll keep coming back for more.

5rXcFb5H
This is the peferct post for me to find at this time

fqXL2UOFpC
This wetibse makes things hella easy.

xuehkgJXFWw
Thanks for indtroucing a little rationality into this debate.

Adauga comentarii