1 2

sectiunea sub1000

Gabor Tothfalusi, Laszlo Gyorgy Tulogdy

Casa de caramida

loc 4

22 voturi

amplasament:
Cluj-Napoca, str. Morii nr.13
proiectare:
2008-2010
constructie:
2010
biroul I firma:
Tektum
colaborator[i]:
suprafata:
535,5 mp
buget:
fotograf[i]:
-
panouri:
2

colaboratori: sc Top Proiect srl, Mihai Oltean, Adrian Tutas, sc Gradinstal srl, Aurelian Marian, Paul Biris
--------------

Amplasamentul este situat într-un cartier liniştit, dominat de case familiale din Cluj. Regimul de înălţime preponderent al zonei este de parter respectiv parter şi etaj.
Terenul are o aşezare nord-sudică, cu accesul dinspre nord. Suprafaţa mare a terenului ne-a permis să concepem o clădire cu subsol parţial, parter şi o galerie mică la etaj.
Planimetric casa are forma literei U. Tramele laterale închid o curte interioară mică şi accesul în clădire. Pe laturi sunt amplasate camerele de locuit: în partea estică camerele copiilor cu baie aferentă, iar în partea vestică camera matrimonială cu dressing şi baie, respectiv un carport cu acces secundar. Cele două laturi închid zona comună – acces principal cu hol aferent, bucătăria, camera de zi şi galeria. Astfel casa este construită în jurul zonei de zi, de deservire in jurul căreia levitează zonele intime, private ale familiei. S-a optat chiar pentru segregarea zonei matrimoniale de zona copiilor. Bucătăria este amplasată optimal în partea sud-estică a casei. În acest context este posibilă chiar o supraveghere mai atentă a activităţii copiilor. Partea sudică este flancată de o terasă mare accesibilă din bucătărie, living şi dormitor matrimonial.
Estetic domină imaginea jocului cărămizii manuale de placare al faţadei. Casa are o dinamică ascendentă prin înclinarea coamei acoperişului. Ascensiunea se începe în partea estică şi îşi are punctul maxim în zona galeriei care se termină printr-o fereastră panoramică. Din acest punct coama coboară finalizându-se în fronton. Terasa se sprijină pe butuci de stejar.
În spaţiile interioare revin materialele, texturile din exterior. Astfel domină culorile de bej, cărămiziu, maro. În holul de acces, ca şi o închidere vizuală a curţii interioare s-a folosit cărămida aparentă. În living spaţiul amplu pe două nivele, cu structura şarpantei aparente

alte lucrari ale acelorasi autori

Laszlo Gyorgy Tulogdy, Gabor Tothfalusi

Casa de piatra

Laszlo Gyorgy Tulogdy, Gabor Tothfalusi

Casa din Feleac

Gabor Tothfalusi, Laszlo Gyorgy Tulogdy

Trei vile urbane

comentarii [3]

faiz
membedakan antara teman, kawan, teman dan kenalan. Dlink 9 agen astm a283 c agen pipa boiler agen plat abrex 400 agen plat asme516 grade70

yJpKcKngg
Your crainum must be protecting some very valuable brains.

alea jacta est
Cum ati facut nominalizarile, ati dat cu zarul?

Adauga comentarii