1 2

sectiunea rezidentiale

Mihai Mircea TUDOSE

Duplex Glad

loc N

0 voturi

amplasament:
Timisoara
proiectare:
2012
constructie:
2012
biroul I firma:
arhi3D
colaborator[i]:
-
suprafata:
300 mp
buget:
120000 EURO
fotograf[i]:
Mihai Mircea TUDOSE, Attila WENCZEL
panouri:
1

Duplex  glad este un proiect ce aduce o forma sculpturala destul de puternica in o zona relativ plictisitoare din punct de vedere arhitectural. Forma s-a nascut din suprafata foarte neregulata a terenului, dar si din dorinta de a creea, prin lipsa gardului si retragerea de la strada a volumetriei , a unei scene in care trecatorul se transforma in spectator. Casa vine cu un minim de materialitati si texturi, aducand un joc subtil de umbre si lumini prin decupaje si orientari diferite ale volumetriilor.    

Un punct sensibil a fost atins prin designul exterior. Desi casele au fost gandite in oglinda, acest lucru nu se traduce pe fatada. Aceasta poate fi citita ca un intreg  si nu ca o repetitie a elevatiei. Trecand mai departe spre perforari si decupaje ce lasa lumina in interior, ele au fost plasate astfel incat spre strada sunt minime si orientate sa ocroteasca interiorul. Cele plasate spre curte aduc o relatie directa de deschidere spre peisaj. Interiorul copiaza exteriorul, fiind unul minimal si fluid, cu spatii deschise.

alte lucrari ale acelorasi autori

Mihai Mircea TUDOSE

Duplex Hebe

comentarii [1]

faiz
membedakan antara teman, kawan, teman dan kenalan. Dlink 9 agen astm a283 c agen pipa boiler agen plat abrex 400 agen plat asme516 grade70

Adauga comentarii