1 2

sectiunea interior

Octavian Radu TOPAI

Amenajare magazin Vesa

loc 0

1 voturi

amplasament:
Arad
proiectare:
-
constructie:
2012
biroul I firma:
Arhland srl
colaborator[i]:
suprafata:
- mp
buget:
fotograf[i]:
Octavian Radu TOPAI
panouri:
2

Beneficiarul acestui proiect este un producator de haine din piele naturala ce a cumparat un vechi magazin cu acelasi specific din Arad, situat pe o strada pietonala cu un potential comercial ridicat.  Unul din scopurile principale ale  proiectului de amenjare interioara a a magazinului era incurajarea interventiilor de acelasi tip  pentru a mari vadul comercial si a imbuanatatii experienta cumparaturilor, clientelei, in zona.  O surpriza placuta a constat in faptul ca inaltimea originala a spatiului de amenajat era mult mai mare decat cea anticipata initial de catre beneficiar si prin indepartarea tavanului fals a rezultat un spatiu mai generos perceptiv cu potential de expunere mai mare. Desi noua descoperire nu ar fi permis o amenajare pe doua nivele, s-a pretat pentru organizarea spatiului cu un nivel partial pe jumatate din lungimea magazinului , rezultand un spatiu aerisit si bine luminat natural. O atentie deosebita a trebuit acordata structurii planului intermediar ce trebuia introdus in  cladirea veche cu pereti din caramida arsa. S-a optat astfel pentru o structura metalica zvelta, care sa afecteze cat mai putin cladirea existenta si care sa ramana aparenta.

Materialele si finisajele au fost alese pentru a crea o atmosfera eleganta, potrivita cu exponatele.S-au folosit panouri din pal cu furnir natural de mahon in contrast cu cel de koto dar si elemente de lemn masiv de mahon combinat cu metal la elementele de expunere si la trepte. Pentru a mari cat mai mult spatiul perceptiv, oglinzi mari au fost pozitionate in puncte cheie iar elementele oprite la fila lor se continua in spatiul oglindit creand astfel senzatia de dublare a spatiului efectiv. Lemnul deschis la culoare in zona scarii precum si liniile fine orizontale au fost gandite de asmenea pentru a crea impresia unui spatiu mai larg decat in realitate.  

Sistemele de expunere a marfii permit diferite modele de amenajari, ele fiind modulare, se pot muta la inaltimi diferite adauga sau scoate in functie de necesitati.Toate elemetele de expunere au fost proiectate in intregime pentru a se integra cat mai bine in ambientul propus. 

 

 

 

alte lucrari ale acelorasi autori

Octavian Radu TOPAI

Casa R.B.

comentarii [0]

Adauga comentarii