1 2

sectiunea sub1000

Laszlo Gyorgy Tulogdy, Gabor Tothfalusi

Casa de piatra

loc 7

7 voturi

amplasament:
Cluj-Napoca, Colonia Faget, str. DD Rosca fnr
proiectare:
2008-2010
constructie:
2010
biroul I firma:
Tektum
colaborator[i]:
suprafata:
153,3 mp
buget:
fotograf[i]:
-
panouri:
2

colaboratori: sc Irodn srl, Dorottya Makay, sc Gradinstal srl, Aurelian Marian, Paul Biris
---------------

În imediata vecinătate al oraşului Cluj-Napoca, la sud de zonele construite se află pădurea Făget, spaţiu de recreere şi de agrement tradiţional pentru locuitorii urbei unde acum 20 de ani nu existau doar citeva case de vacanţă, un camping si multă linişte.
Desigur explozia imobiliară si lipsa spaţiului verde din oraş a declanşat o transformare radicală al zonei in ultimii ani, singura speranţă de revenire la normalitate reprezentind introducerea Fãgetului in reţeaua ecologicã de conservare “Natura 2000”.
In acest context, pe o parcelă de colt de doar 441mp cu o denivelare de 3.5m pe lungime, biroul nostru a primit tema de a proiecta o casă destinată unui cuplu tinăr, dinamic, pentru care a trăi in apropierea naturii este mai important decit comoditatea oraşului.
Casa este concepută ca articulaţie a două volume distincte: cutia de piatră şi volumul de lemn, sticlă si tencuială.
Preluînd diferenţa de nivel a terenului, zona de colţ este caracterizată prin calmul liniilor orizontale marcate prin volum si materiale reflectând funcţiuniile nocturne ale casei. Acest corp organizat pe două etaje înglobează două dormitoare, scara, băile si centrala termică.
Zona de zi apare ca un volum dinamic, ascendent, care urmăreşte linia terenului. Protejat de masivitatea zidurilor de piatră, spaţiul interior nu este fragmentat dorindu-se ca livingul si bucătăria să constituie o unitate şi să permită trecerea directă spre terasa acoperită amplasată spre sud. Pe acest volum golurile apar doar ca nişte fante inguste, orizontale sau verticale, prin care se păstrează contactul vizual cu peisajul natural-PĂDUREA.

alte lucrari ale acelorasi autori

Gabor Tothfalusi, Laszlo Gyorgy Tulogdy

Casa de caramida

Laszlo Gyorgy Tulogdy, Gabor Tothfalusi

Casa din Feleac

Gabor Tothfalusi, Laszlo Gyorgy Tulogdy

Trei vile urbane

comentarii [1]

faiz
membedakan antara teman, kawan, teman dan kenalan. Dlink 9 agen astm a283 c agen pipa boiler agen plat abrex 400 agen plat asme516 grade70

Adauga comentarii