1 2

sectiunea proiecte

Eugen Filip, Eduard Man

Mall Sportiv

loc 2

59 voturi

amplasament:
Moscova, Rusia
anul:
2010
categoria:
proiect de idee
biroul I firma:
Atelierele Arhitech
colaborator[i]:
suprafata:
18.000 mp
buget:
imagini:
-
panouri:
2

Amplasamentul este situat pe malul lacului Lyublinsky in vecinatatea strazii Krasnodonskaya in partea estica a Moscovei intr-o zona intens urbanizata cu o retea stradala ampla si cu o functiune predominant rezidentiala colectiva.
Functiunea propusa este mixta, in cadrul complexului regasinduse atat sali de sport si natatie destinate folosintei sportivilor profesionisti si publicului cat si o galerie comerciala de dimensiune medie. Schema functionala propusa vine sa juxtapuna cele doua functiuni prin intermediul atriumului comercial care devine si filtru de acces pentru zona dotarilor sportive.
Traseele generate in interiorul/exteriorul volumului si alcatuirea functionala cauta sa lege puncte si trasee deja existente: Piata Volszkaya situata la capatul Bulevardului Volzky, statia de metrou din zona drumului ce asigura accesul pe parcela, malul lacului Lyublinsky si de asemenea parcul existent situat pe toata lungimea drumului de acces paralel cu malul lacului.
Prin solutia propusa se urmareste creerea unei imagini reprezentative si a unei tipologii functionale capabile sa inglobeze functiunile mai sus enumerate, si sa amplifice relatiile intre punctele si traseele existente . Astfel traseele la nivelul solului ajung sa fie prelungite in interiorul cladirii si continuate in zona acoperisurilor verzi care devin o alternativa la accesul diverselor functiuni alta decat cea reprezentata de scarile interioare si elevatoare. Rampele/acoperisurile pietonale vin sa amplifice perspectivele deja existente asupra lacului Lyublinsky.
Elementele de design preluate de la modele navale si aeronautice vin sa recompuna imaginea dinamica a ansamblului si de asemnea sa ofere complexului comercial o fata atragatoare pentru public incercand sa se constituie ca un punct de reper al zonei.

Ideea de baza a fost subampartirea volumului maxim in 4 module functionale:
- modulul 1 – sala polivalenta divizibila in regim de inaltime subsol, parter, etaj 1 si etaj 2;
- modulul 2 – sala de antrenamente pentru gimnastica aparate si exercitii sol, sala forta/haltere si sala lupte in regim de inaltime subsol, parter si etaj 1;
- modulul 3 – complex comercial cu spatii inchiriabile in regim de inaltime subsol, parter, etaj 1, etaj 2 si etaj 3 (partial).
- modulul 4 – bazin pentru competitii nationale/antrenament si destinat publicului In exterioul cladirii, legat functional insa de spatiile de serviciu ale bazinului acoperit se amenajeaza un bazin exterior situat chiar pe suprafata lacului Lyublinsky. Acest bazin exterior este amplasat in capatul de perspectiva al pietei partial acoperite care leaga modulul 4 de restul modulelor.
Accesul pe nivelele complexului se realizeaza prin intermediul scarilor rulante si al elevatoarelor de persoane. Subsolul este general modulelor propuse rezultand un spatiu de parcare continuu. Tot aici se regasesc si spatiile tehnice aferente cladirii. Zona de parcare este accesibila pe doua rampe de acces situate in afara volumului construit in vecinatatea complexului.

comentarii [1]

faiz
membedakan antara teman, kawan, teman dan kenalan. Dlink 9 agen astm a283 c agen pipa boiler agen plat abrex 400 agen plat asme516 grade70

Adauga comentarii