sectiunea proiecte

Valentin Capotescu, Claudia Luca

Casa Stefan

loc 10

3 voturi

amplasament:
----
anul:
2010
categoria:
proiect de idee
biroul I firma:
Capotescu Studio
colaborator[i]:
suprafata:
- mp
buget:
imagini:
-
panouri:
2

Casa Ştefan se conformează sub auspiciile unui sit generos, de unde posibilitatea dezvoltării pe un singur nivel. Astfel entităţile compoziţionale avansează, se extind şi se suprapun în manieră picturală, cu o întărire a orizontalităţii. Spaţiile ample de tranziţie, accentele exprimate printr-o microarhitectură a peisajului (oglindă de apă, jardiniere), potenţează estetic prin melanjul natural/artificial, interior/exterior. Rafinamentul medierii interior/exterior face din peisaj o parte a casei – fluiditatea carteziană a obiectului îmbrăţişează situl, gest susţinut inclusiv de conformaţia planimetrică în U. Alternanţele cromatice şi de materialitate conferă un plus de dinamism volumetriei. Conceptul de decroş al ansamblului este tratat ca mise en abîme prin implementarea în parte a unei grosimi a faţadei.

alte lucrari ale acelorasi autori

Valentin Capotescu, Claudia Luca

Capela R

Valentin Capotescu, Claudia Luca

Pensiunea Aquastar

comentarii [7]

Xperts
Sa mai comentez ceva? :)))

excelent
reteta succesului: se ia un pic de la wright, un pic de la mies van der rohe si restul se umple cu amintirile ramase in urma rasfoirii unor reviste de specialitate!

@preselectie
Omu` asta chiar vrea sa vedem ce a facut. Oricum nu scapi, daca nu aici, isi expune chestiile in alta parte :))

beneficiarul_turmentat
AAA....domne...nu-ntzeleg...casa asta are sau nu acoperis???

Preselectie?
Report as spam!Il rugam din tot sufeltul pe Domnul Ionasiu sa faca preselectie de la anul!

the architect
@ restauratio...si asta e un omagiu adus lui Wright...ce naiba mah :))

restauratio
CASA PLAGIAZA IN MOD ORDINAR PE WRIGHT,IN LOC DE PROIECTARE IN STIL SARMANUL BENEFICIAR S-A ALES CU UN KITSCH DEPLORABIL.

Adauga comentarii