1 2

sectiunea proiecte

VLAD GAIVORONSCHI, DAN MUNTEANU, ALEXANDRU MALAESCU, IULIA FRATILA

TIMISOARA HIGH-RISE, HOTEL 5 STELE

nominalizare sectiunea proiecte

loc 15

1 voturi

amplasament:
Timisoara
anul:
2009
categoria:
proiect de idee
biroul I firma:
s.c. Andreescu & Gaivoronschi s.r.l.
colaborator[i]:
=
suprafata:
31000 mp
buget:
imagini:
s.c. Andreescu & Gaivoronschi s.r.l.
panouri:
2

Interesul de a realiza un hotel de 5 stele in Timisoara a generat acest studiu preliminar pentru terenul situat in imediata vecinatate a Iulius Mall. Realizarea pe acest amplasament a unei cladiri inalte impreuna cu o tratare de tip peisajer a parcelei strabatuta de viitorul inel de circulatie respecta strategia de densificare si de realizare a unor cladiri inalte pentru zona centrala a Timisoarei cuprinsa in studii anterioare si adoptata de Consiliul Local inca de la finele anilor ’90. Este vorba despre regenerarea prin reconversie a unor zone importante industriale, etc., la nord de calea ferata si de-a lungul ei (Fructus, Poligrafie, etc.). Atat centrul bancar edificat inca de la jumatatea anilor ‘90 cat si realizarea Iulius Mall si recent a extinderii sale au definit un nou pol de mare greutate pentru ceea ce inseamna astazi Centrul Timisoarei.

In timp ce directiile de dezvoltare dinspre centrul istoric catre sud/vest si est sunt clar definite inca de la inceputul sec. XX, dezvoltarile noi pot defini si noile legaturi intre centru si directiile de dezvoltare (pe axa vest si nord), noile „porti” de legatura, precum cea din zona Pietei 700 sau cea pe directia de dezvoltare catre nord, catre Iulius Mall. In acest context, studiul de altimetrie asupra siluetei cladirii inalte propuse scoate in evidenta rolul sau de semnal la scara urbana pentru noua zona de mare interes. Pana la coagularea unor interese care sa genereze strategii coerente la o scara mai mare pentru terenurile situate la nord de calea ferata, acest studiu poate genera nu doar valorificare unei parcele ci si un mic pas catre proiecte urbanistice ce pot regenera si reconfigura intreaga zona.

alte lucrari ale acelorasi autori

ALEXANDRU MALAESCU, MARIUS GAMAN, ANA MARIA BRANEA

AMENAJARE ZONA STATIUNEA SECU

VLAD GAIVORONSCHI, OVIDIU MICSA

IMOBIL LOCUINTE COLECTIVE

IOAN ANDREESCU, VLAD GAIVORONSCHI, RADU RADOSLAV, DAN MUNTEANU

REABILITAREA ZONEI CENTRALE A MUNICIPIULUI TIMISOARA

IOAN ANDREESCU, DAN MUNTEANU

SEDIUL CFR MARFA

comentarii [4]

vecinul apartamentului 27
Foarte frumos conceptul, dar imposibil de realizat. Avem niste legi/norme dupa care construim. Varianta finala va arata cu 180grade.

apartament 27
draga"printesa", dupa limbajul de lemn si imaginatia extrem de compacta, nu pare sa ai sange albastru. Este vorba aici despre o schita de idee, un concept, iar legat de materiale.......te las sa te mai gandesti......... imi pare rau ca de-abia acum am vazut acest mesaj, semnat asa!

printesa
Interesant!!! Ce se intampla unde plinul este compact? camerele sunt fara lumina??? E CHIC! Da bine cu traseul violet. ...zise printesa...

VALENTIN CAPOTESCU
un proiect frumos, poate putin prea indraznet pentru posibilitatile Timisoarei. personal mi-as dori mul sa il vad realizat. Mult succes in continuare autorilor.

Adauga comentarii